DEMONSTRAȚIE DE ÎNDEMÂNARE

Cerul deasupra Buzăului a prins viață în acest weekend, la Boboc, atunci când avioane NATO, inclusiv F18, Eurofighter și F16, au participat la mult așteptatul eveniment „Air Show-BOBAS 2024”. Ajuns la a 14-a ediție, mitingul aviatic  a adunat peste 15 mii de oameni, care au urmărit de la sol, spectacolul oferit de piloții și parașutiștii militari și civili. La Baza Aeriană de la Boboc, regii aerului s-au înălțat spre cer salutând mulțimea. Looping-urile sau zborurile în picaj au făcut deliciul acestui show aviatic. La evenimentul din weekend, spectatorii au putut urmări zeci de aeronave, de la IAK-urile de școală, până la supersonicele F-16, Eurofighter și F-18. Măiestria piloților la manșa avioanelor și elicopterelor a fost răsplătită cu aplauze.

La fel de spectaculoase au fost și manevrele piloților de pe elicopterele din dotarea Bazei de la Boboc. Și parașutiștii și-au arătat și ei îndemânarea. Prezent la show-ul aviatic a fost și prim-ministrul României, Marcel Ciolacu ce și-a reamintit clipele petrecute în baza Boboc, alături de tatăl său, pilot comandor.

În premieră, mitingul aviatic a fost deschis de un alt eveniment – „Boboc Air Base Run”, o competiție de alergare pentru amatori, cu un traseu de 13 kilometri în incinta bazei, ce le-a oferit participanților ocazia de a alerga pe lângă hangare, piste de aterizare și un poligon de tragere.

Odată ce mitingul aviatic s-a încheiat, publicul a putut admira expoziția statică de tehnică din structura sistemului de apărare națională, standuri educaționale ale instituțiilor de învățământ militar. Cei prezenți au putut atinge și vedea de aproape aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne, Forțelor Navale, partenerilor NATO și operatorilor civili.

Related posts